“Ik stond eens te zuchten op het schoolplein, en hoorde mezelf voor de zoveelste keer zeggen dat het nogal chaotisch was met werk. ‘Ik heb een oud-collega en die kan dat heel goed voor je oplossen’ zei een van de moeders. ‘Bel haar eens.’ En ik had natuurlijk wel een keer gekeken op LinkedIn, maar daarna weer allerlei andere dingen gedaan. En gelukkig was daar Marcelline zelf. Ze stelde voor een afspraak te maken, en ik hoefde alleen nog maar ja te zeggen. En zo gaat het eigenlijk steeds. Marcelline voelt haarfijn aan waar de behoefte ligt en waar het spaak loopt. En coacht je zo de structuur in, zelfs als je daar eigenlijk wars van bent, zoals ik. Overzicht is toch wel lekker. Haar mooiste quote: “je neemt je bedrijf nu niet serieus.” Die kwam wel binnen en ik ben blij met alle adviezen en reflectie die ze me geeft. Eigenlijk verdient iedere ondernemer af en toe een Marcelline.".

Hanneke Mijnster, tekstschrijver en nieuwsmaker bij Handmade Stories, www.hannekemijnster.nl

"Ik heb van Marcelline een training Scrum voor ondernemers gekregen. Ik heb daardoor orde gekregen in de enorme berg to do's die dagelijks / wekelijks op me af komt. Ik kan nu beter hoofdzaak van bijzaak onderscheiden, ik heb rust gekregen en bovenal: ik werk (bijna) alleen nog maar aan to do's die er werkelijk 'to do'en. De rest staat op een (in middels heel lange) wensenlijst zonder prioriteit. 

Bedankt Marcelline!"

André Kloer, film- en documentairemaker, Villaforum

"Marcelline heeft met 'Scrum voor ondernemers' een eigentijdse en vooral concrete invulling gegeven aan het voeren van de regie over je eigen bedrijf. Op heldere wijze legt ze in de workshop uit hoe je grip op je werkzaamheden krijgt, hoe je deze overzichtelijk maakt, leert van je ervaringen en deze verwerkt in je doelstellingen. En krijg je concrete handvatten om het toe te passen. En dat in een interactieve korte en krachtige workshop. Helder, praktisch en uitvoerbaar. Het staat of valt met discipline en het pakken van je reflectie moment. Dat wordt nog wel een ‘dingetje’! Gelukkig biedt Marcelline daar haar hulp bij aan. Ook weer kort, krachtig en doelgericht."

Marga de Nooij, HRM adviseur voor MKB, bij HRMdeNooij

"In een workshop van 45 minuten heeft Marcelline op heldere en gestructureerde wijze uitgelegd wat Scrum voor mij als ondernemer kan betekenen. Doordat we ter plekke zelf concreet aan de slag gingen kon ik ervaren hoe het voor mij in de praktijk kan werken. Ik ben er enthousiast over en heb inmiddels het "scrummen" al ingepland in mijn agenda om samen met mijn collega te gaan doen. Ik kan Marcelline van harte aanbevelen om je meer over scrum te vertellen."

Anja de Die, INZICHT-in-ZICHT

"Onlangs volgde ik een korte workshop 'scrum voor ondernemers' bij Marcelline van Velzen. Marcelline zette de deelnemers aan het werk met een oefening. Dit gaf direct inzicht wat scrum is en belangrijker, wat het voor mij als ondernemer kan betekenen. Ik denk dat het mij rust in mijn hoofd en doelmatigheid gaat brengen. Ben dan ook zeer geinteresseerd in een vervolg."

Michal van Dantzig, WinWinWerkt

"Marcelline helpt mij om meer focus aan te brengen binnen mijn bedrijf. Door haar rustige manier van vragen stellen, doorvragen en spiegelen daagt ze me uit na te denken over doel en strategie. Zij brengt structuur aan in mijn gedachten en ideeën. Hierdoor ontvouwt zich het pad waar ik heen wil en hoe ik daar ga komen. Zij stelt zich bescheiden op en neemt de tijd voor mij. Het is fijn samenwerken met Marcelline en het brengt me de rust waarnaar ik op zoek ben. Herken je je hierin? Neem contact met haar op!”

Jan Rous - Anders@Samenwerken

“Sinds wij samen aan de slag zijn gegaan is er veel ten goede veranderd. Ik heb weer meer de regie, kan makkelijker keuzes maken op basis van feiten en dat geeft een heel fijn gevoel. Ik begin de financiën goed op orde te krijgen en zelfs leuk te vinden. Het wordt een 'uitdaging'. Dank je wel dat je dit met mij hebt willen doen! Het is belangrijk als ondernemer om hulp te vragen bij dat wat je niet kunt. Ik heb gemerkt dat ik er alleen maar beter voor wordt!"

Nicole Koopman, adviseur strategieontwikkeling voor professionals en ondernemers

"De workshop 'je doel bereiken' sluit exact aan op de ondernemersproblematiek, waarbij de waan van de dag al snel overheerst. De scrum methode neemt het gevoel van 'geen tijd voor' en het 'moet sneller' weg, omdat het een intelligente to do lijst is waar je een planning aan koppelt. Met discipline. Ook ideaal voor samenwerkingsverbanden."

Anoniem

“Als kunstenaar vind ik het lastig om één duidelijke vorm voor mijn structuur te bepalen en daar aan vast te houden. Nu ik kostwinnaar ben is het wel belangrijk dat ik inzicht heb in de administratieve kant van mijn bedrijf. Marcelline heeft me in geholpen aan meer overzicht in mijn administratie. Door haar hulp weet ik hoe ik digitaal efficiënter en veiliger kan werken en meer overzicht kan houden. Ik vond het ook fijn om bevestigd te krijgen dat ik zelf al op de goede weg was. Ik was gefascineerd door de totaal andere denkwijze over (het bewaren van) spullen. Marcelline is mij via via aangeraden. Door iemand in huis te halen en toegang te geven tot je administratie en spullen, geef je je behoorlijk bloot en ik was bang dat zij dingen raar zou vinden. Maar ik voelde me direct bij haar op m'n gemak. Mocht je op zoek zijn naar structuur in de administratie, dan kan ik Marcelline zeker aanbevelen.”

Roos Tulen - Leiden

 

"Ik had een heel omslachtige administratie en was daar veel te veel tijd mee kwijt. Dat was de reden dat ik Marcelline heb ingeschakeld. De factuur wordt nu automatisch verstuurd, minder foutgevoelig en ik ben er minder tijd aan kwijt. Ik had al eerder hulp ingeschakeld en die waren altijd alleen maar goed in rekeningen schrijven, maar ik schoot er niet mee op. Marcelline luistert goed en komt haar afspraken na. Ik kan haar zeker aanbevelen. Ze let goed op waar de schoen wringt en het was een prettige samenwerking."

Margot Brautigam - orthomoleculair voedingsadvies