Marcelline

Marcelline van Velzen

Over Marcelline van Velzen

Hi, mijn naam is Marcelline van Velzen. Ik werk als Effectiviteitscoach en Scrummaster voor ondernemers. Door focus en structuur optimaliseer ik resultaten. Ik leer ondernemers anders denken en werken om meer uit zichzelf én hun bedrijf halen. Dat doe ik vanuit mijn bedrijf VVO (Van Velzen Organizing) – van PLAN naar RESULTAAT.

Het is mijn overtuiging dat succes maakbaar is. Het is de kunst om kansen te zien en ze te benutten. Ondernemers lopen hierin voorop, met veel ideeën en een lange actielijst tot gevolg. Ik zie dat ze vaak focus en structuur missen om echt effectief te zijn. Ze lopen daardoor omzet mis, verliezen zelfvertrouwen en de balans werk en privé kan zoekraken. Ik vind het zo zonde wanneer dit gebeurt! Zij missen vaardigheden die voor mij nooit een issue waren, maar altijd aangenaam aanwezig. Een vanzelfsprekendheid. Het raakt me wanneer ik anderen er mee zie worstelen. Ik wilde dat beter begrijpen en ben me gaan verdiepen in oorzaken en theorieën.

De theorieën die ik tegenkwam vond ik niet praktisch, of niet compleet, of niet van deze tijd. De wereld verandert op het moment heel snel. Effectief werken gaat dus vooral om flexibel werken. Ik verdiepte me in de werkwijze van succesvolle bedrijven en kwam op het spoor van Agile en Scrum. Ik ontdekte dat 3 zaken aandacht vereisen wanneer het gaat om verbeteren van resultaten:
  1.   de inhoud van waar je mee bezig bent
  2.   het proces dat je volgt om van plan naar resultaat te komen
  3.   de juiste randvoorwaarden
Gaandeweg is mijn eigen model ontstaan: het Essentiemodel. Kenmerken van dit model zijn de grote eenvoud, de volledigheid en de actualiteitMet dit model is het voor iedereen haalbaar om waar te maken wat je redelijkerwijs wilt!

Ik ben ondernemer, trainer, coach, manager, bestuurskundige en gecertificeerd scrummaster met veel ervaring in HRM- communicatie- en managementfuncties. Ik heb senior functies vervuld voor o.a. het Ministerie van Sociale Zaken, Rijkswaterstaat en de Vrije Universiteit. Ik heb een fulltime carrière lange tijd gecombineerd met een druk gezinsleven. Totdat ik me realiseerde wat echt belangrijk voor mij is en ik voor meer rust in mijn leven koos. Zodoende ontstond er ruimte om aan een andere droom te werken: een eigen bedrijf. Ik geniet er iedere dag van om mijn expertise in te zetten om professionals het beste uit zichzelf te laten halen. 

Bel je me als je meer wilt weten? Ik kijk uit naar ons gesprek.

Marcelline