Doe jij je werk zoals je dat een jaar geleden ook deed?

Een jaar geleden had ik een nieuwe kroon nodig. Een vervelend en vooral tijdrovend project. In mijn beleving moest ik wel 10 keer terugkomen bij steeds andere specialisten, die er veel tijd voor nodig hadden om het kunstwerkje te maken. En ik maar hopen dat m’n tijdelijke kroon het al die tijd uit zou houden.

Klaar terwijl u wacht

Dit jaar zat ik weer bij de tandarts en moest een andere kroon vervangen worden.  “Heb je even de tijd?” vroeg hij. Daar gaan we weer, dacht ik. Maar hij maakte zijn zin af. “Dan kijk ik hoever ik kom.” In plaats van een gipsafdruk maakte hij een scan. De computer maakte daar een 3-D afbeelding van en tekende een nieuwe kroon. Een soort van 3D-printer ging aan de slag en drie uur later verliet ik de praktijk met m’n nieuwe kroon!

Niet achterop raken

Techniek verandert. Ontwikkelingen gaan snel. Niet alleen bij de tandarts. Hou jij de ontwikkelingen bij?  Er gebeurt zo veel! Vandaag volgde ik een boeiende LEAN training  bij LEAN2SUCCES. LEAN is een succesvolle methode om werkprocessen slanker te maken door verspilling tegen te gaan. Het concept is al oud maar het wordt steeds vaker toegepast, vooral binnen grotere bedrijven.

Succesvolle methodes aanpassen voor mijn doelgroep

Ik nam deel aan de training om te onderzoeken welke tools ik uit die methode kan gebruiken voor mijn primaire doelgroep: zzp’ers en ondernemers met een klein team. Deze professionals help ik hun doel te bereiken. Een van de methodes die ik daarbij gebruik is Scrum. Uiteraard aangepast aan mijn doelgroep, want Scrum is, net als LEAN, bedoeld voor teams. Maar ook zzp’es en ondernemers met een klein team kunnen veel baat hebben bij de aangepaste methode.

Scrum voor ondernemers

Scrum is een manier van werken voor projectteams die is ontstaan vanuit de noodzaak om effectiever en flexibeler software te ontwikkelen. De aanpak is zeer succesvol gebleken en wordt steeds vaker ook op andere gebieden toegepast. Scrum heb ik aangepast voor individueel gebruik.  Door enerzijds te vereenvoudigen en anderzijds uit te breiden, heb ik een eigen methodiek ontwikkeld, geschikt voor zzp’ers, ondernemers met een klein team en andere professionals die hun individuele prestaties willen verbeteren.