6 signalen voor verbetering persoonlijk leiderschap

Persoonlijke leiderschap en professionele groei voor ondernemers

Persoonlijk leiderschap is de basis van professionele groei. Jezelf kunnen (bij)sturen is daarom een belangrijke vaardigheid. Wil je zakelijk vooruit komen, dan is persoonlijke ontwikkeling de weg. Ondernemers ondervinden dat iedere dag. 

Maar ook voor ondernemende professionals

Maar ook voor medewerkers wordt het steeds vaker een cruciale vaardigheid. In organisaties wordt van medewerkers steeds meer een ondernemende houding verwacht. Aanpakken en verbeteren, kansen zien en grijpen, verantwoordelijkheid nemen en meebewegen zijn eigenschappen die bedrijven steeds vaker van hun medewerkers vragen. Werken aan persoonlijke ontwikkeling, waar persoonlijk leiderschap deel van uitmaakt, verdient dus een plek hoog in de prioriteitenlijst van iedereen. 

6 signalen die aangeven dat je persoonlijk leiderschap kan verbeteren

Wanneer jij je herkent in een van onderstaande signalen, dan wordt het tijd voor je om in actie te komen. 

1. Je hebt geen consistent doel voor ogen

Onvoldoende weten waar je heen wilt kan iedereen overkomen, zakelijk maar ook privé. Dat zorgt ervoor dat het erg lastig kan worden om vooruit te komen. Maak je doelen duidelijk voor jezelf. Natuurlijk mag je je doelen gaandeweg aanpassen of concretiseren maar zorg dat je richting helder is.

2. Er is een gebrek aan focus en structuur

De grote lijnen uit het oog verliezen, verliezen in details, snel laten afleiden. Druk zijn en aan het einde van de dag jezelf afvragen wat je eigenlijk gedaan hebt. Het overkomt veel ondernemers maar ook medewerkers in organisaties hebben er last van. De grote hoeveelheid impulsen van onze telefoon tot laat in de avond helpt natuurlijk ook niet.

3. Nieuwe ontwikkelingen negeer je

Dit is in het huidige digitale tijdperk een absolute ‘no go’. Het is essentieel om bij te blijven en breed inzetbaar te blijven. Om mee te gaan met de veranderingen. Ik kom ondernemers tegen die het niet willen weten, bijvoorbeeld omdat het ze niet treft. Denken ze. Of dat het zo’n vaart niet loopt. Niet meegaan met veranderingen zet je gegarandeerd op achterstand.

4. Je doet zoals je altijd deed

De slogan ‘Als je doet wat je altijd kreeg, zul je krijgen wat je altijd kreeg’ was decennia lang redelijk van toepassing. Maar nu niet meer! Je vakgebied kan er ‘morgen’ heel anders uitzien dan vandaag. Blijf kritisch en jezelf verbeteren. Iedere keer weer. Blijf trainingen volgen, daag jezelf uit om nieuwe vaardigheden te leren en raak niet stilletjes vast in dezelfde manier van werken.

5. Werk is een energielek voor je of zelfs een bron van stress

Wanneer je steeds weer uitgeput of gestrest bent na een dag werken, vraag je dan eens af wat daar de reden van is. Neem de regie en maak keuzes. Fysieke kwalen of zelfs een burn-out liggen op de loer. Het is niet nodig om het zover te laten komen.

6. Je stelt alles liefst uit

Niet doen wat je je hebt voorgenomen, je laten je afleiden door andere zaken en tijd verliezen aan zaken die je niet dichter bij je doel brengen. Weten dat je eigenlijk iets belangrijkers moet doen maar toch voor iets gemakkelijks kiezen. Je bent echt niet de enige, maar hé, wil jij dit? Of wil jij af van dit gedrag?

Herken jij hier iets in?

Lees dan nog even door. Zo niet? Gefeliciteerd, jij bent goed bezig! Je kunt je tijd nu anders gaan besteden. Of toch nog even verder kijken, er is altijd iets te leren 🙂

Doorgaan zoals je altijd deed, of ….

Ha, je bent er nog. Waarschijnlijk heb je al heel wat geprobeerd om het te doorbreken, maar het is je nog niet gelukt. Natuurlijk kun je door blijven gaan op deze manier. Maar wat kost je dat? In tijd, in geld, in geluk, in zelfbeeld, in je relatie?

Zakelijk groei door persoonlijke groei

Doorgaan zoals je deed brengt je in ieder geval niet dichter bij datgene wat voor jou belangrijk is. En wat vind ik dat zonde! Want ook jij kunt leren de vicieuze cirkel te doorbreken. Wat zou het je opleveren als bovengenoemde punten geen items meer voor je zijn?

Ik help ondernemers en ondernemende professionals om slim leiding te geven aan zichzelf, zodat zij niet alleen persoonlijk, maar ook zakelijk groeien. Ik help je aan:

  • Regie in je werk
  • Zakelijk succes en
  • Meer plezier en zelfvertrouwen in je werk

Kom in actie en neem vandaag nog contact met me op

Persoonlijk leiderschap is de basis van professionele groei. Of het nu gaat om je eigen bedrijf of in je functie bij je werkgever. Pak daarom de leiding over jezelf en maak vandaag nog een vrijblijvende afspraak.