Hoe ik met een geit op de loopband terecht kwam. En waarom ik dat blijf doen

Een van de e-boeken van de bibliotheek die ik snel voor vertrek op vakantie nog even downloadde was ‘Neem een geit’ van Claudia de Breij. Leuk boekje waarin ze levenslessen heeft opgetekend uit de mond van oudere bekende Nederlanders. Leest lekker makkelijk weg. Een van die lessen is: als je een probleem hebt, neem dan een geit. Doe die geit daarna weer weg en je zult merken dat je probleem kleiner is geworden, het leven makkelijker, de te bereiken prestatie eenvoudiger en vul maar in. Grappige manier om mentaal met uitdagingen om te gaan.

Zou ik dit kunnen gebruiken tijdens hardlopen wanneer ik denk dat ik het echt niet meer red? Ik verzin dan van alles om de moed erin te houden. Stappen tellen, andere techniek, ander ritme enz enz. Ik probeerde het eens met een geit. Een figuurlijke, wel te verstaan, want een echte geit had ik niet zo snel bij de hand. Als geit verzon ik een versnelling, op die momenten wanneer ik eerder geneigd zou zijn om in te houden. Zo kwam het dus dat ik om de 5 minuten 45 seconden met een geit op de loopband liep. Om daarna de geit weer los te laten en een stuk lichter te lopen. Het werkte, niet onbeperkt natuurlijk, maar het werkte wel!

Welke momenten zou ik er nog meer iets mee kunnen? Ik help ondernemers om plannen om te zetten in resultaat. Scrum is een methode die ik vaak toepas en bewezen resultaat oplevert. De geit van Claudia werkt anders, maar is het toepassen waard. Probeer het eens en laat me weten of het bij jou werkt.