Effectief werken: eenvoudig of struikelblok?

Effectief werken is vreselijk eenvoudig en een groot struikelblok tegelijk. Wil je weten wat ik daarmee bedoel, lees dan even verder.

Een bedrijf runnen vraagt veel van je. Zeker als ZZP’er. Je bent je eigen algemeen directeur, hoofd financiën, marketingspecialist, directeur klantcontact, hoofd innovatie en ga zo maar even door. En je hebt ook nog je privé leven. Je bent misschien partner, ouder, vrijwilliger, mantelzorger, sporter, je organiseert verjaardagsfeestjes, vult broodtrommeltjes en onderhoud de tuin. En al die ballen hou je tegelijk in de lucht.

Iedereen doet het. Niets moeilijks aan.

Of toch wel?

Effectief werken kun je leren

We hebben leren lezen, rekenen en fietsen. Maar effectief leren werken? Er zijn natuurtalenten, mensen die het vanzelf doen. Maar juist ondernemers hebben hier vaak moeite mee omdat zij zoveel ideeën hebben, waardoor ze weinig afmaken. Ze zijn dan te weinig bezig met zaken die er echt toe doen.

Een struikelblok

Waaraan kun je merken dat effectief werken voor jou een struikelblok is?

 • Je werkt keihard maar het gaat niet zoals je wilt.
 • Aan het einde van de dag merk je dat je niets bent opgeschoten.
 • Je loopt voortdurend achter de feiten aan.
 • Tijd lekt weg.
 • Je geweldige ideeën gaan alle kanten op.
 • ‘s Avonds ga je langer door en je maakt uren in het weekend.
 • Je wordt ontevreden over jezelf en raakt gefrustreerd.
 • Plezier in je werk verdwijnt en je wordt thuis minder gezellig.

Supervervelend, want je wilt gewoon aan de slag met leuke klanten en mooie resultaten, de dag afsluiten met een voldaan gevoel omdat je de juiste dingen gedaan hebt en je wilt voldoende verdienen voor die leuke vakantie en die mooie auto.

Ik heb goed nieuws voor je, want effectief werken is een eitje. Tenminste, als je weet hoe het werkt!

De sleutel: focus, structuur en prioriteiten

De sleutel is om met focus en structuur te werken aan de juiste zaken! Hoe zit het met jouw focus? Welke structuur gebruik jij in je werk? Hoe zorg je dat je de juiste prioriteiten stelt? Ga eens bewust aan de slag met focus, structuur en prioriteiten stellen en zie wat het je oplevert.

Start met effectief werken

Effectief werken kun je leren! Ik heb er mijn werk van gemaakt. Ik leer je de regels van het spel met onder andere

 • Prioriteiten stellen
 • Betere tijdsinschattingen maken
 • Werken voor je klanten van vandaag én tevens werken aan nieuwe klanten voor morgen
 • Grip houden op je tijd

Ik heb niet opnieuw het wiel uitgevonden, maar gekeken wat wij kunnen leren van succesvolle bedrijven zoals Google, Coolblue, Airbnb, Uber. Zij gebruiken een aanpak die succesvol is voor teams en projecten. Die methode heb ik doorontwikkeld naar individuele professionals.

Kies jij voor weten of doen?

Effectief werken om succesvol te zijn is een keuze. Je bent zeker niet de enige waar dat onvoldoende lukt. Als jij jezelf daarin herkent, blijf er dan niet mee rondlopen, vraag hulp en neem deel aan mijn Masterclass of workshop. Want het is zonde als je je mooie plannen niet kunt waarmaken. 

Wil jij me laten weten of je kiest voor ‘ik weet het’ of voor ‘ik doe het’?