6 Zomerstappen voor slimmere plannen

We zitten volop in de vakantiemaanden. Voor de meesten van ons zakelijk gezien een rustiger periode en een tijd om erop uit te trekken. En terwijl je wandelt door de bergen, ligt te genieten in de zon of stevig aan de wind vaart in je zeilboot, heb je alle gelegenheid om zaken op een rij te zetten, terug te kijken en nieuwe plannen te maken. Slimmere plannen.

Hierbij 6 tips om straks met een vliegende start aan de laatste maanden van het jaar te beginnen waarin je op ontspannen wijze slimmere plannen gaat omzetten in betere resultaten

1. Reflectie

Vakantietijd is tijd voor reflectie. Tijd om positief kritisch naar jezelf, je bedrijf en de wereld om je heen te kijken. Wat werkte afgelopen tijd wel, wat werkte niet? Waar wil ik heen? Wat gebeurt er met mij, mijn bedrijf en de wereld om mij heen? Wat betekent dat voor mij? Welke hulp heb ik nodig? Reflecteren vergroot je inzicht en begrip en is de basis voor verbeteringen. Deze inzichten neem je mee naar de volgende stap.

2. Doelen bijstellen en plannen uitwerken

Stel je doelen voor de langere termijn bij en werk je plannen voor de komende maanden globaal uit. Noteer ze en bewaar ze op een centrale plek. Mijn cursisten leer ik daarvoor te werken met een scrum- of succesbord bijvoorbeeld in Trello.

3. Planning

Pak de kalender er bij en maak een planning voor de komende maanden. Wanneer ga je wat doen? Wat betekent dat voor je bedrijfsvoering? Zorg ervoor dat je een ontspannen werktempo kunt aanhouden.

4. Zichtbaarheid

Werk je marketing uit. Het is lastig aan zichtbaarheid te blijven werken zodra zich urgente zaken aandienen. Maar structurele aandacht voor marketing is belangrijk! Het fijne van online marketing is dat je het langere tijd van te voren kunt klaarzetten. Trek er in de vakantieperiode een of twee dagen voor uit en maak zoveel mogelijk berichten in grote lijnen gereed. Zit je eenmaal in de flow, dan gaat het je gemakkelijker af en staan ze klaar om komende maanden gepost te worden. Heerlijk als je weet dat je daar nauwelijks meer energie in hoeft te steken.

5. Slim leiding geven aan jezelf

Deze tips leren je de regie te nemen over jezelf en daarmee over je werk. Want jij bent de belangrijkste persoon om van je business een succes te maken. Vond je deze tips nuttig? Verrijk je dan deze zomer met mijn online training Slim leidinggeven aan jezelf met Scrum voor ondernemers. Je leert over slimmere plannen en betere resultaten. Een laagdrempelige training die je kunt volgen waar en wanneer je maar wilt. Meer info.

6. Wat je aandacht geeft groeit

Geniet bewust van wat je bereikt hebt, je vakantie en van elkaar! Wat je aandacht geeft groeit.

Fijne tijd!