Incompany SCRUM training voor teams

impressie incompany training

Samenwerken in teams

Scrum is een term uit de rugbywereld. Het is het moment tijdens de wedstrijd dat het team kort bij elkaar komt en in elkaar haakt. Alleen door samenwerking is het mogelijk de bal te bemachtigen. Daar kunnen we iets van leren! Scrum staat inmiddels ook voor een succesvolle manier van werken. Projectteams in de IT-wereld ondervonden de noodzaak om efficiënter en flexibeler software te ontwikkelen. Vanwege het succes van de aanpak wordt de methode ook steeds vaker op andere gebieden toegepast.  

 

Een organisatie die werkt met Scrum is wezenlijk anders dan een traditionele ingestelde organisatie. Er zijn verschillende rollen te onderscheiden waarbij iedere rol zijn eigen kenmerken en regels heeft. Er zijn strakke spelregels, in tijd afgebakende bijeenkomsten en speciale hulpmiddelen. Het management heeft een beduidend andere rol, met gunste van de autonomie van het Scrumteam. Al met al niet iets wat een organisatie 'even' invoert. Maar de resultaten zijn overweldigend en dat maakt Scrum populair en zeker het overwegen waard. 

 

voor wie

Ik richt mij op kleinere organisaties buiten de IT sector die teams beter willen laten functioneren en werknemerstevredenheid willen verhogen. Zeker wanneer organisaties werken met zelforganiserende teams, biedt Scrum een voor de hand liggend raamwerk om de teams structuur en inzicht te geven. 

 

nieuwsgierig geworden?

Tijdens een vrijblijvend intakegesprek bespreken we de wensen en mogelijkheden.