Nieuwe workshop 'Je doel bereiken met Scrum voor ondernemers'

Wat ga je leren

Tijdens de workshop leer je

  • hoe jij op een ontspannen manier je plannen wél gaat realiseren
  • hoe je stevig de regie houdt over je eigen bedrijf
  • en toch tijd overhoudt voor de zaken waar het je werkelijk om gaat.

Met Scrum voor ondernemers.

Scrum


Scrum is een term uit de rugbywereld, waarbij het team tijdens de wedstrijd kort bij elkaar komt en alleen door samenwerking de bal weet te bemachtigen. Het is een manier van werken voor projectteams die is ontstaan vanuit de noodzaak om effectiever en flexibeler software te ontwikkelen. De aanpak is zeer succesvol gebleken en wordt steeds vaker ook op andere gebieden toegepast in met name grote bedrijven.

Scrum voor ondernemers

Scrum heb ik aangepast voor individueel gebruik.  Door enerzijds te vereenvoudigen en anderzijds uit te breiden, heb ik een eigen methodiek ontwikkeld. Tijdens de workshop laat ik je kennismaken met de methodiek. Je gaat aan de slag met je eigen bedrijf, eigen plannen en actiepunten. Je gaat ervaren wat Scrum voor Ondernemers jou kan opleveren.

Wat eerdere deelnemers over de workshop zeiden

"Doordat we ter plekke zelf concreet aan de slag gingen kon ik ervaren hoe het voor mij in de praktijk kan werken. Ik ben er enthousiast over en heb inmiddels het "scrummen" al ingepland in mijn agenda om samen met mijn collega te gaan doen."

 

"De workshop 'je doel bereiken' sluit exact aan op de ondernemersproblematiek, waarbij de waan van de dag al snel overheerst. De scrum methode neemt het gevoel van 'geen tijd voor' en het 'moet sneller' weg, omdat het een intelligente to do lijst is waar je een planning aan koppelt. Met discipline. Ook ideaal voor samenwerkingsverbanden."

 

“Marcelline zette de deelnemers aan het werk met een oefening. Dit gaf direct inzicht wat scrum is en belangrijker, wat het voor mij als ondernemer kan betekenen. Ik denk dat het mij rust in mijn hoofd en doelmatigheid gaat brengen”