De weg naar succes leidt niet langs succesgoeroes

Caroline Kraaijvanger heeft een heel verhelderend artikel geschreven op scientias.nl over de weg naar succes en de vele succesgoeroes die je daarbij willen helpen. Zij helpt je snel uit de droom! De weg naar succes leidt niet langs succesgoeroes, dat moet je toch echt zelf doen. Het scheelt je veel tijd en geld als je dit weet. Maar, zélf doen is niet hetzelfde als alléén doen. Dat heb ik zelf ook ondervonden. Het kan heel verstandig zijn hulp in te schakelen. Bijvoorbeeld als je als ondernemer hulp nodig hebt bij de realisatie van je ideeën. Zullen wij eens praten?

 

Ik heb een prachtige start kunnen maken dankzij het ZAAI coachtraject, geïnitieerd door Haydée Op 't Veld-Nuyten van gemeente Amstelveen met Darshan Van Egmond van Ondernemersvereniging Amstelveen, Carmen Strijk van Rabobank Amstel en Vecht en Anja de Die van Inzicht in Zicht. Ik hoop van harte dat het traject dit jaar wordt voortgezet en dat andere ondernemers er ook baat bij hebben. Want dit traject is wél een weg naar succes!

 

Caroline Kraaijvanger begint haar artikel als volgt: "Trainers, consultants en goeroes die je in zeven stappen een succesvol, effectief en bevredigend leven beloven: hoe wetenschappelijk verantwoord is dat? Succesvol zijn. Wie wil het nu niet? Maar ja, hoe word je succesvol? Consultants, goeroes en trainers weten het wel en steken hun visie ook niet onder stoelen of banken. Sterker nog: ze trekken er volle zalen mee en schrijven er boeken over vol. De één stelt dat je vooral positief moet denken. De ander legt de nadruk op het hebben van een passie. En volgens weer een ander is het formuleren van SMART (Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch en Tijdgebonden) doelen het geheim. Terwijl weer anderen er heilig van overtuigd zijn dat succes altijd begint met het stellen van die ene vraag: ‘Waarom doe ik dit?’"

 

Verder lezen? Het hele artikel vind je hier: http://bit.ly/2k2TCry. De moeite meer dan waard!