NIBUD: "Personen met ernstige betalingsachterstanden hebben vaak een relatief hoog inkomen en een werkende partner"

Met het onderzoek Kans op financiële problemen 2016 brengt het NIBUD weer onder de aandacht dat (te) veel mensen betalingsachterstanden hebben. Een op de vijf huishoudens heeft dusdanige ernstige betalingsachterstanden dat er sprake is van betalingsproblemen. De hoogte van het inkomen is hier niet direct van invloed op. Mensen met een relatief hoog inkomen en een werkende partner hebben relatief vaak ernstige betalingsproblemen.

 

Wat helpt?

Het hebben van een geordende administratie, een financiële planning en een financiële opvoeding verkleinen de kans om ernstige financiële problemen te krijgen. De vuistregel van het NIBUD is:

1. Check wekelijks je saldo en uitgaven

2. Plan jaarlijks je inkomsten en uitgaven

3  Spaar maandelijks 10% van je inkomen

 

Het NIBUD heeft een emailcoachingsprogramma ontwikkeld waarin je wordt begeleid naar financieel gezond gedrag. In drie maanden tijd krijg je per sms en email tips en trucs om de vuistregels Check, Plan en Spaar onder de knie te krijgen. Iets voor jou?  Schijf je dan HIER in.

 

Mensen motiveren en leren de administratie te organiseren en bij te houden

Het is dus belangrijk om je administratie bij te houden met als doel overzicht te houden op je inkomsten en uitgaven. Dit vraagt om  andere vaardigheden dan voorheen, omdat de gegevens vaker individueel en op verschillende manieren worden ontvangen (via email, post en/of in mijn-omgevingen). Als organizer kan ik je helpen overzicht en inzicht te krijgen in je (financiële) administratie, met name ook bij hogere inkomens. Ik realiseer me dat een groot vertrouwen nodig is om vreemde ogen toe te laten in je omgeving. Ik help je graag, zonder vooroordeel, benader iedereen met respect en ga vertrouwelijk om met je gegevens. Neem eens vrijblijvend contact met me op.