Drie app-tips voor een onvergetelijke vakantie

PC, laptop, tablet en smartphone … we zijn er druk mee.  Meer hebben we vaak niet nodig om te kunnen werken. Nou ja …. op wat programmatjes en apps na dan, die je het leven behoorlijk kunnen vereenvoudigen. Wat zijn nu handige apps en programma’s om je zaken digitaal goed te organiseren? Een nieuwe blog in een serie over apps, programma’s en functies waar ik blij van word. Misschien heb jij er ook iets aan.

 

Tip #1

Dit keer een zeer toepasselijke app voor in vakantietijd: de KopieID app.

Heb je er wel eens op gelet hoe vaak je gevraagd wordt ‘even een kopietje van je paspoort’ te geven, bijvoorbeeld bij het inchecken in een hotel of bij het afsluiten van een telefoonabonnement? Sommige organisaties mogen een kopie maken van je identiteitsbewijs, zoals je werkgever of je bank. Ook veel andere organisaties vragen wel eens om een kopie. Om je te legitimeren is het vaak al voldoende ls je je identiteitsbewijs laat zien en het nummer ervan laat noteren. 

 

Wil je een kopie van je ID afgeven of ergens een kopie van je ID digitaal opslaan? Gebruik dan de KopieID app. Met de KopieID app loop je minder risico op identiteitsfraude. De app maakt het eenvoudig om de identiteitsgegevens op de kopie die niet relevant zijn door te strepen en een watermerk toe te voegen met daarin het doel en de datum van de kopie. Komt de kopie dan ooit terecht in handen van fraudeurs, bijvoorbeeld door een hack? Dan is het dankzij de KopieID app moeilijker om ermee te frauderen.

 

Tip #2

Het is vakantie! Haal alle overige apps van je telefoon en tablet en geniet van de omgeving en van elkaar.

 

Tip #3

Ging tip 2 je te ver? Log dan in ieder geval uit bij al je email-, social media accounts en verslavende games en spreek onderling af dat je alleen inlogt wanneer je reisgezelschap daarmee instemt. Zet berichtgeving uit voor de andere apps en laat ze geen tellertjes meer tonen. Die handige maar o zo verslavende opties kunnen weer aan na de vakantie.

 

Dus, download nu vast de KopieID app in de Apple App Store, Google Play Store of Windows Phone en op het moment dat je de deur achter je dicht trekt, verwijder of log uit bij die apps die je afleiden van de vakantie en zet de berichtgeving uit. Fijne vakantie gewenst!

 

---------------------------

Marcelline van Velzen is back-office organizer voor zzp’ers en werkt met haar bureau Van Velzen Organizing onder het motto: “Je omgeving op orde, jezelf op orde, tijd voor waar het werkelijk om gaat.“ Voor meer informatie: www.vanvelzenorganizing.nl.